Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

2008 yılında ektiğimiz zeytin ağaçları artık yavaş yavaş büyümeye başladı. Yazın hava durumuna göre ayda 2 kez suladığımız ağaçlar artık zeytin vermeye başladı. Arazinin alt kısmındaki suyun daha iyi toplandığı kısımda olan ağaçlar daha çok büyüdü ve ilk zeytin hasadımızı yaptık. 1 kg zeytin topladık ve tuzlayıp kahvaltılık zeytin yaptık.


Zeytinler iyice yıkandı. Sonra susuz birşekilde kavanoza kondu. İçine göz kararı tuz atıldı. Bu salamurayı yapan işçi çıkacak olan acı suyu atmalısın ve ayda bir kez sallayıp zeytinlerin karışmasını sağlamalısın dedi. Fakat daha sonraki zamanlarda gülerada ananemizden öğrendik ki acı su zeytinin olması için önemliymiş. Atılmazmış. Yemek istediğin zaman yıkanırmış.
Neyse zeytinler çok lezzetli oldular. Yaklaşık 1 yıl sonra kahvaltı soframızı süslediler.

23.10.2012